TIEKE ry

Tietoyhteiskunta-akatemia 2021

Vuoden 2021 Tietoyhteiskunta-akatemian pääteemana on ”Tieto ja ihminen edellä”. Tekoäly jatkaa isossa roolissa. Ohjelmassa on mm. tekoälytutkijapaneeli, jossa pohditaan, miten huippututkimus saadaan paremmin päättäjien käyttöön. Myös puolueiden teknologiakannat puhuttavat: voiko teknologiaan suhtautua poliittisesti neutraalisti?

Akatemian aikana tarkastelemme keinoja, joilla saavutetaan yhteistyössä haluttu tietoyhteiskuntakehitys. Pureudumme myös kansallisiin ja kansainvälisiin tietoyhteiskuntalinjauksiin. Selvitämme Akatemiassa, missä teknologiakehityksen osalta mennään muissa maissa ja miten voimme EU:na mennä yhdessä eteenpäin? Digiosallisuus on myös keskeinen näkökulma. Päivän aikana on hyvä pohtia, miten kaikki pidetään mukana digitalisoituvassa yhteiskunnassa.

Ohjelma rakentuu loppuvuoden aikana tänne.

Ohjelma Puhujat

Ohjelma

09:15

Onko tietoyhteiskunta yhteinen eurooppalainen työmaa vai markkina, josta taistellaan? Keskustelua kansallisista ja kansainvälisistä teknologia- ja datalinjauksista ja yhteisestä suunnasta.

11:30

Tietoyhteiskuntakehityskö arvoneutraalia? Onko digi politiikkaa, onko meillä digipolitiikkaa? Miten suomalainen huipputason tekoäly- ja teknologiatutkimus näkyy päätöksenteossa? Keskustelussa puolueiden teknologia- ja datavisiot