Mikä on tietoyhteiskunta-akatemia?

Digitalisaatio on merkittävin maamme tulevaisuutta määrittävä kehityspolku. Sen hallinta on välttämätöntä lainsäädäntötyössä. Tietotekniikka ja informaatio tarjoavat ennen kokemattomia mahdollisuuksia toimia nopeammin, älykkäämmin ja tehokkaammin.

Tietoyhteiskunta-akatemia on alansa johtavien asiantuntijaorganisaatioiden tarjoamaa valmennusta, joka kasvattaa yhteiskunnallisten päättäjien ymmärrystä tietoyhteiskunnan nykytilasta ja tulevaisuuden näkymistä. Kumppanina mahdollistat Tietoyhteiskunta-akatemian toteuttamisen.

Tavoitteena ja tahtona on tehdä Suomesta kilpailukykyinen, uudistuva ja ihmisläheinen yhteiskunta. Kaikki arvokas tällä tiellä syntyy vuorovaikutuksessa!

Yhteiskunnallisille päättäjille suunnattu kutsuvalmennus

  • Vuoden 2021 teemana oli “Tieto ja ihminen edellä” ja TIEKEn 40-v juhlavuoden kunniaksi etätapahtuman puheenvuorot olivat myös avoimesti katsottavissa.
  • Vuonna 2019 Tietoyhteiskunta-akatemiassa jatkettiin tekoälyn teemoilla, keskiöön nousivat mm. tekoälyn etiikka, oppiminen ja koulutus sekä konkreettiset ratkaisut kaupungeissa ja terveydenhuollossa.
  • Vuoden 2018 Tietoyhteiskunta-akatemiassa pohdittiin tekoälyn vaikutuksia yhteiskuntaan.
  • Vuonna 2017 työstentelyä jatkettiin teemoittain, tuloksia julkaistiin WorldCafe-yhteenvetoina.
  • Vuoden 2016 akatemian työn tuloksena julkaistiin Uuden tietoyhteiskunnan teesit

 

TIEKEn Tietoyhteiskunta-akatemian osallistujarekisterin tietosuojaseloste