Vuoden 2017 Tietoyhteiskunta-akatemian suunnittelu käynnissä

Järjestyksessä toisen Tietoyhteiskunta-akatemian valmistelu on käynnissä. Aikataulutus on tehty, tulevan akatemian keskeisiä teemoja ollaan määrittelemässä ja yhteistyöverkostoa rakennetaan.

Tulevan akatemian teemat muodostuvat esimerkiksi seuraavista asioista: osaava digiyhteiskunta, digitalisaatio avain Suomen menestykseen, digitaalinen Suomi 2020-luvulla, tuotteista palveluihin ja jakamistalous. Teemat ja niiden tarkemmat sisällöt täsmentyvät syksyn myötä – keskeisessä asemassa suunnittelutyössä ovat akatemian kumppanit.

Tervetuloa mukaan Tietoyhteiskunta-akatemian kumppaniksi

Jos yhteistyö Tietoyhteiskunta-akatemian puitteissa kiinnostaa organisaatiotasi, ole yhteydessä Merja Sjöblom, merja.sjoblom[at]tieke.fi, 050 567 6893. Käydään yhdessä läpi yhteistyön vaihtoehtoja.

Tietoyhteiskunta-akatemialle on tilausta

  • Tietoyhteiskuntakysymyksillä on merkitystä kaikilla politiikkasektoreilla ja lainsäädäntötyössä. Digitalisaation hallinta on yksi merkittävimmistä kansantaloudellisista kysymyksistä.
  • Poliittisten päättäjien ja yhteiskunnallisten vaikuttajien tiedon ja näkemyksien taso tietoyhteiskunta-asioista ja digitalisaatiosta kaipaa kohennusta.
  • Tietoyhteiskuntakysymyksiin liittyvää kokonaiskuvaa on vaikea hahmottaa
  • Digitalisaation johtaminen on haastavaa ja pirstaloitunutta.